miércoles, 14 de noviembre de 2012

Serra d'Espadà: Coll de la nevera-La Rapita-Pic Espada-La Nevera


Era la primera eixida llarga i exigent del curs, la cosa prometia posar-se dureta en algun tram i així va ser, la serra d'Espadà no va decebre a ningú. Eixint des d'el coll de la Nevera vam prendre la senda que puja de manera evident cap a la Rapita (1.106 m), es una pujada constant, amb alguna baixada i algun tros que fa rebufar al grup, però amb pas ferm i paciència arribarem al primer punt fixat per a eixe dia, la visibilitat era esplèndida i l'aire va netejar l'atmosfera de manera que podíem veure des d'el Mongo fins al Penyagolosa. A la baixada de la Rapita vaig tindre que guiar jo el grup així que mapa en la ma i amb el treball previ a casa, vaig optar per fer una circular fins el coll de la Nevera de nou, la primera part de la baixada fins arribar a la forestal que ja no se deixa fins el final, va ser la joia del dia, una senda molt bonica amb abundat vegetació,algunes flors que donaven colorit al trajecte i unes vistes sobre la vall molt xules.

En arribar al coll de la nevera, començaria la pujada mes dura del dia, no massa llarga en kilòmetres però amb un fort desnivell, el pic Espada (1.086 m). Arribar dalt va ser un plaer ja que de nou les vistes van recompensar tot l'esforç de la pujada, però ja vos dic que hi ha que fer-la, es dureta i continuada. Dalt menjarem l'entrepà i a baixar de nou al coll de la Nevera per agafar el bus i cap a casa.

El dia va estar molt be, encara que vaig acabar prou cansat després d'unes 6 hores d'activitat. Els temps son aproximats ja que vaig quedar-me sense piles al GPS, ja no me tornara a passar jajajajaaj, de tot s'aprèn.





Dades Tècniques: 

Ruta Circular:SI
Distancia: 14,8 Km
Desnivell acumulat: 2.184m
Cota màxima: 1.106 m
Cota Mínima: 679 m
Temps Total: 7 Hores aprox
     Temps en Moviment: 5,5 Hores Aprox









Ruta i Perfil d'elevació

 









Algunes fotos:

















 











 Fins la Pròxima
Jaume


No hay comentarios:

Publicar un comentario